Бондинг на зъби

Работно Време

Понеделник            12:00-20:00

Вторник                   09:00-18:00

Сряда                       12:00-20:00

Четвъртък               09:00-18:00

Петък                       12:00-20:00

Събота                     12:00-20:00

Социални мрежи

Бондинг

Бондингът е козметична процедура, която възстановява отчупен или преоцветен зъб посредством фотополимер. Може да се приложи за затваряне на разстояния между зъбите, за удължаването им. Подобрява се формата на зъбите и цялостното излъчване на пациента.

Какво представлява денталният бондинг?

Композитния бондинг или бондинг на зъбите, е козметично стоматологично лечение, използвано за подобряване на усмивката ви. По време на процедурата вашият зъболекар нанася върху засегнатите зъби фотополимер с цвета на зъбите, за да промени тяхната форма, размер или цвят.

Кога се препоръчва дентален бондинг?

Денталният бондинг се използва за козметични подобрения на вашата усмивка. Процедурата използва композитен материал от смола с цвета на зъбите за:

  • При обезцветяване на зъбите
  • При разтояние между зъбите
  • Промяна наформата на зъбите
ПредиСлед
ПредиСлед
ПредиСлед
Какви са предимствата на денталния бондинг?

Денталният бондинг предлага много предимства в сравнение с други козметични процедури.

Минимално инвазивен. Докато порцелановите фасети и зъбните коронки изискват значителна промяна на зъбите, зъбното залепване обикновено не изисква отстраняване на емайла.

Рентабилен. Бондингът е една от най-евтините налични козметични стоматологични процедури.

Разнообразен. Бондингът може да прикрие широк спектър от козметични несъвършенства, включително пукнатини и обезцветяване.

Бързо и удобно. Други козметични процедури, като поставянето на фасети и корони, изискват многократни посещения при вашият стоматолог и по-висока цена. Бондингът може да бъде завършен само с едно посещение в стоматологичният кабинет.

Нуждаят ли се зъбите от специални грижи след дентален бондинг?

Не. Просто следвайте добрите практики за орална хигиена. Мийте зъбите си поне два пъти на ден, използвайте конец за зъби поне веднъж на ден и посещавайте зъболекаря си за редовни прегледи и почиствания. Тъй като свързващият материал може да се напука, важно е да избягвате навици като гризане на ноктите, дъвчене на химикалки или за отваряне на опаковки, бутилки и т.н. Ако забележите остри ръбове на залепен зъб или ако усещате зъба си странно, когато захапете, обадете се на вашия зъболекар.