Работно Време

Понеделник            12:00-20:00

Вторник                   09:00-18:00

Сряда                       12:00-20:00

Четвъртък               09:00-18:00

Петък                       12:00-20:00

Събота                     12:00-20:00

Социални мрежи

Избелване

Зъбното избелване може да бъде много ефективен метод за изсветляване на естествения цвят на вашите зъби. Не може да бъде направена тотална промяна на цвета, но може да се постигне изсветляване.

Защо е нужно да избелваме зъбите си?

Всеки човек е различен и както цветът на косата и кожата са различни при всички хора, същото се отнася и за зъбите. Много малко са хората, които имат снежнобели зъби, а също така зъбите потъмняват с напредването на възрастта. Повърхността на зъбите също може да бъде оцветена от различни напитки или храни – чай, кафе, червено вино, цвекло. 

Зъбният камък и налепите също може да афектират цвета на зъбите. При някои хора има оцветяване под повърхността на зъбите и то е причинено от антибиотици или фини пукнатини на зъбите, през които се поемат оцветяванията. 

Какво включва избелването на зъбите?

Професионалното избелване е най-често използвания метод. Денталният лекар е този, който определя дали сте подходящ за избелване на зъбите и ви наблюдава по време на процедурата. Когато става въпрос за кабинетно избелване, то се извършва в денталния кабинет. Използва се гел с висока концентрация. Гелът се аплицира върху зъбите неколкократно, като венецът е предпазен. При някои продукти е необходима лампа, за да инициира действието на гела, а при други продукти не е нужна активация със светлина.

При домашното избелване се взема отпечатък от зъбите на пациента и се изработват шини. В шините се поставя гел и пациентът спи с тях или ги носи няколко часа през деня. Геловете за домашна употреба са с по-ниска концентрация. За оптимален резултат се препоръчва кабинетното избелване да бъде комбинирано с домашното.

Колко дълго зъбите ще останат бели?

Това до голяма степен зависи от човека и от начина му на живот. По-малко вероятно е ефектът да бъде продължителен, ако пушите, ядете или пиете продукти, които оцветяват зъбите. 

Какви могат да бъдат страничните ефекти?

Някои пациенти може да забележат, че зъбите им са станали чувствителни от студено по време на или след процедурата на избелване. Други може да усетят дискомфорт във венците, бели линии на венците или малко по-чувствително гърло. Тези симптоми са преходни и изчезват няколко дни след преустановяването на процедурата.

Относно избелващите пасти за зъби…

Въпреки че избелващите пасти за зъби не повлияват тотално цвета на вашите зъби, те могат да бъдат ефективни в отстраняването на налепите. Така че те могат като цяло да променят облика на зъбите ви.  

Избелващите пасти за зъби също могат да помогнат ефектът да бъде по-продължителен, след като веднъж вече е било направено професионалното избелване.

Кои зъби не се избелват?

Зъбното избелване повлиява само вашите естествени зъби. То няма как да повлияе изкуствените зъби – мостове, корони или фасети. Ако желаете тези конструкции да бъдат с по-светъл цвят, е необходимо да бъдат подменени.