Работно Време

Понеделник            12:00-20:00

Вторник                   09:00-18:00

Сряда                       12:00-20:00

Четвъртък               09:00-18:00

Петък                       12:00-20:00

Събота                     12:00-20:00

Социални мрежи

Ортодонтия

По време на първоначалния преглед се оглежда общото състояние на зъбите, мускулите и долно-челюстните стави. Ще обсъдим каква е основната причина за посещението и дали има ли нужда от провеждане на лечение.

Ортодонтски анализ

Ако по време на първоначалния преглед се прецени, че пациентът има нужда от ортодонтско лечение, е необходимо да бъде направен пълен ортодонтски анализ, който включва:

  • Снемане на подробна анамнеза;
  • Вземане на отпечатъци;
  • Фотодокументация на лицето и зъбите;
  • Рентгенографии;

Цялата тази информация е необходима, за да направим пълна и точна диагноза, да огледаме случая на 360 градуса и на тази база да изготвим съответния план за лечение, съобразен с индивидуалните особености на всеки пациент. Поставянето на диагноза и лечебен план, под формата на презентация за пациента, е дълъг процес, който изисква поне 4 часа.

Дискусия

Д-р Балабанов „След като завърша ортодонтския анализ и се запозная детайлно с Вашия случай, се записва час, в който да обсъдим всеки един елемент от диагнозата. Тя е съвкупност от всичко, което е различно от оптималното. Ще обсъдим вида на апарата, който може да бъде използван за лечението, ориентировъчната продължителност и цената. На този етап ще мога да отговоря на всички въпроси, които имате относно Вашия случай.“

Посещения

За поставянето на съответния ортодонтски апарат (брекети, експандър, и т.н.) обикновено са необходими 1-2 часа. След това е необходимо да идвате веднъж на всеки 4-6 седмици. Продължителността на следващите посещения варира от няколко минути до около един час.